Hlavní obsah

Návštěvníci zábavního dne zbili úřednice

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Se zlou se potázaly dvě úřednice z odboru kultury českobudějovického magistrátu, které přistihly zlodějky krást dárkové předměty. Ženy spolupořádaly Den pro děti i dospělé a incident se stal již v závěru akce. Obě utrpěly řadu pohmožděnin, včetně páteře a čelisti.

Foto: Libuše Miarková

Začněte svůj příběh v KPMG! Tak nazvali svůj workshop zástupci společnosti poskytující služby v oblasti auditu, daní, poradenství a práva.

Článek

"Nejdřív tam byly dvě ženy a pokusily se krást. Ale úřednice, které uklízely po akci krabice s dárkovými předměty, na jejich záměr přišly. Když byly zlodějky odhaleny, zavolaly si přihlížející kamarády. Asi to byl jejich otec, který obě ženy ještě s dalším mužem napadl. Nešetřil údery pěstí do obličejů žen. Když jedna spadla, přistoupil k další a kopnul jí. Nic takového jsem ještě neviděl," popisoval událost jeden z účastníků.

"Pohmožděná páteř a čelist, modřiny po tvrdých úderech a kopancích, to je otřesná bilance z akce pořádané pro pobavení malých i velkých,"kroutil nad počínáním spoluobčanů hlavou primátor Miroslav Tetter (KDU - ČSL).

Primátor: to už je neúnosné

Hned po napadení byla na místě jak městská, tak státní policie. Obě úřednice byly v úterý v šoku a odmítaly celou událost dále komentovat. "Bylo to neuvěřitelné, ještě jsem se z toho nedokázala vzpamatovat," řekla jedna z napadených žen.

"Případ šetříme jako přestupek, úřednice budou teprve vypovídat," uvedl vedoucí obvodního oddělení českobudějovické policie Zdeněk Pflégr. 

Podle primátora se nejedná o ojedinělou záležitost. "O verbálních atacích vědí úředníci své. Nyní se k tomu přidávají i pěsti. To je neúnosné," zlobil se Tetter. Podotkl, že třeba úřednice, které mají na starosti sociální dávky jsou pod stálým tlakem z řad žadatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám