Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat psychiatra Cimického z 28 znásilnění a vydírání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra Jana Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek. Lékař se jich podle nich dopustil v 28 případech.

Foto: Milan Malíček, Právo

MUDr. Jan Cimický v ordinaci (27. února 2013)

Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala pražská policie na Twitteru.

„Kriminalisté ukončili vyšetřování případu a na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 odeslali návrh na podání obžaloby,“ uvedli policisté.

Při zahájení trestního stíhání na začátku dubna policie informovala o 29 skutcích, jež se odehrály se v rozmezí let 1980 až 2016. Nakonec psychiatra navrhují obžalovat pro 28 z nich.

O obtěžování ze strany Cimického letos veřejně promluvily minimálně čtyři jeho bývalé pa­cientky včetně zpěvačky a herečky Jany Fabiánové. Právě dcera zpěvačky Nadi Urbánkové se ozvala jako první poté, co Pražský hrad sdělil, že míní k výročí 28. října udělit Cimickému státní vyznamenání za zásluhy v oblasti kultury.

K Fabiánové se pak v médiích přidaly další ženy, mezi nimi i moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová. Ta na rozdíl od ostatních nebyla v minulosti pacientkou známého psychiatra, ale spolupracovala s ním před dvaceti lety na jednom televizním pořadu.

Moderátorka Hynková: Cimického nechci už nikdy potkat. Maximálně u soudu

Krimi

Cimický se v listopadu proti tvrzením ohradil a oznámil, že se hodlá aktivně bránit a dokázat svou nevinu. Kvůli lékařskému tajemství a respektu k pacientům nebude ale tato obhajoba veřejná, uvedl Cimický ve vyjádření, které tehdy poskytl ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám