Hlavní obsah

Násilník v Ostravě hodil botou po družce i ročním batoleti

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nepoučitelným je pětadvacetiletý hrubián z Ostravy. Protože opakovaně slovně i fyzicky útočil na osmadvacetiletou družku, vykázali ho policisté 28. února na deset dní z domu a navíc ho s 2,6 promile alkoholu v dechu odvezli na záchytku. Despota však zřejmě neumí počítat a ani vidina pobytu za mřížemi ho nedoradila od dalšího útoku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejprve se vrátil domů v pátek 4. března v podvečer. Než ale dorazili přivolaní policisté, utekl. V sobotu ráno ale pokus zopakoval.

„Měl vykopnout dveře bytu, přičemž je poškodil. Poté, co se dostal do bytu, hodil po družce botu, která ji zasáhla do hlavy. Druhá bota zasáhla roční dítě,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Agresivní druh pak ženu fyzicky napadl, vyhrožoval zmlácením jí i dětem ve věku 1, 4 a 7 let. V dalším ataku mu zabránili policisté. „Ti muže eskortovali na policejní služebnu, kde mu orientační dechovou zkouškou naměřili zhruba 2,3 promile alkoholu,“ dodala mluvčí s tím, že poničením dveří udělal muž škodu ve výši 3500 korun.

Policisté nyní násilníka stíhají pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a nebezpečné vyhrožování. Za to mu hrozí tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám