Hlavní obsah

Násilník pobodal tři členy rodiny, dítě urpělo šok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Zřejmě rodinné drama se krátce po jedenácté hodině odehrálo v obci Hvězda na Kladensku. V rodinném domě musela zasahovat rychlá záchranná služba kvůli brutálnímu napadení. Z dosud nezjištěných příčin napadl muž nožem svou družku, její matku a syna ve věku 19 let a dvouleté dítě. Novinky o tom v úterý informovala mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Podle policejní mluvčí dvouleté dítě utrpělo pouze šok.

Foto: Laura Kovanska

Kapela Zrní.

Článek

"K případu vyjely dvě posádky rychlé záchranné služby ze stanoviště ve Slaném," uvedla Janečková. Podle ní byla zranění vážná a vyžadovala okamžité lékařské ošetření. Zřejmě psychicky narušený pachatel bezprostředně po činu uprchl do sousední obce Risuty. Tam ho zadržela policejní hlídka. Násilný čin Novinkám potvrdil i operační důstojník kladenské policie.

Podle kladenské policejní mluvčí zadržela policejní hlídka podezřelého muže 20 minut po činu. "Policisté jsou ještě na místě, vše se prošetřuje. Kvalifikaci trestného činu zatím neurčili," dodala pro ČTK mluvčí. Známy zatím nejsou ani vazby pachatele s napadenými. Bližší informace budou podle ní ve středu.

Matku s dvouletým dítětem nalezli lékaři na zahradě. Žena i dítě měly bodno-řezná poranění. "Dvouletá dcera byla s řeznou ranou na zádech převezena na JIP do kladenské nemocnice," sdělila mluvčí záchranářů s tím, že matka utrpěla bodné rány v obličeji. "Pachatel jí bodnou ránou pronikl přes pravé oko a poranil mozkovou část. Žena byla ve vážném stavu převezena na ARO do Slaného," doplnila. Nevyloučila přitom, že vážnost poranění si vynutí transport do Střešovické nemocnice v Praze.

Devatenáctiletý syn utrpěl poranění hrudníku a břicha a byl předán na chirurgii ve Slaném. Starší žena měla bodné rány na krku a v horních končetinách a byla převezena na chirurgii ve Slaném. Policie o pachateli věděla už dříve. "Podle jejich slov je muž psychicky narušený a v jeho případě bylo třeba v minulosti již několikrát zasahovat," dodala Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám