Hlavní obsah

Náraz vlaku do stromu zastavil provoz mezi Chebem a Chomutovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provoz na dvojkolejné železniční trati mezi Stráží nad Ohří na Karlovarsku a Perštejnem na Chomutovsku v pátek ráno zastavil spadlý strom, který poškodil troleje a do něhož narazil osobní vlak. Nikomu se nic nestalo, ale vlak je podle Českých drah (ČD) značně poškozený. Dopravu zajišťují náhradní autobusy, provoz bude zastavený zřejmě až do půlnoci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ČD narazil krátce po 5:30 osobní vlak do spadlého stromu. Nehoda se obešla bez zranění, motorový vůz RegioShark skončil ale výrazně poničený.

„Poškozená je kabina, čelní sklo, automatické spřáhlo,“ popsal mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Náhradní autobusy jezdí mezi stanicemi Stráž nad Ohří a Perštejn. Přestoupit do nich musejí cestující z rychlíků, které podle ČD nabírají zpoždění v desítkách minut i déle než hodinu.

Šťáhlavský řekl, že trakční vedení je poškozené nad oběma kolejemi v délce několika stovek metrů. Provoz vlaků na trati u Stráže nad Ohří bude zastavený zřejmě až do půlnoci, uvedla Správa železnic. Škoda po pádu stromu do trolejí je sedm milionů korun.

U Prahy srazil vlak člověka. U Olomouce rychlík narazil do stromu

Krimi

Provoz na stejné trati mezi Chebem a Chomutovem v noci na středu na zhruba sedm hodin zastavila nehoda, při níž mezi zastávkami Cheb a Tršnice narazily na železničním přejezdu osobní a spěšný vlak do osobního auta. Nikdo se tehdy nezranil. Chebští kriminalisté věc vyšetřují jako podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

Padesátiletý řidič totiž s osobním vozem uvízl v kolejišti, auto se snažil vyprostit, ale věc nenahlásil na tísňovou linku 112. Ten, kdo uvízl na železničním přejezdu, by měl nahlásit na linku číslo přejezdu, které je na zadní straně skříně závor nebo na zadní straně výstražného kříže v případě, kdy tam závory nejsou.

Na přejezdu u Chebu se srazilo auto se dvěma vlaky najednou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám