Hlavní obsah

U Prahy srazil vlak člověka. U Olomouce rychlík narazil do stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Praze srazil v pondělí večer vlak člověka, kvůli čemuž byl na frekventované trati Praha–Kolín více než dvě hodiny přerušen provoz. Dopravu na železničním tahu komplikuje také nehoda u Olomouce, kde rychlík najel do spadlého stromu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před 19:30 v úseku mezi Libní a Běchovicemi, sražený člověk na místě zemřel. „Probíhá zásah záchranných složek a vyšetřování mimořádné události,“ uvedly dráhy. Krátce před 22:00 byl obnoven v plném rozsahu.

Během vyšetřování nehody byla trať zcela neprůjezdná. Vlaky dálkové dopravy byly vedeny odklonem v úseku Praha hl.n. – Kolín přes Lysou nad Labem. Kolem 21:30 se místem nehody začalo jezdit po jedné koleji, zhruba o půl hodiny později byl provoz obnoven bez omezení.

Provoz na frekventované trati zkomplikovala také nehoda u Olomouce.

„Na trati Praha–Olomouc, v úseku Červenka–Štěpánov došlo ke střetu vlaku R 895 se stromem spadlým na trať. Ke zranění nedošlo, ale je poškozené trakční vedení a lokomotiva,“ uvedly České dráhy na Twitteru s tím, že havárie se nyní bude vyšetřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám