Hlavní obsah

Napadený strážník postřelil v Břeclavi muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Střelným zraněním muže skončil incident v Břeclavi, kde se podle policie městský strážník bránil útoku agresora. Podezřelý násilník je v nemocnici, strážník rovněž utrpěl zranění a je v pracovní neschopnosti. K okolnostem samotného konfliktu policie zatím podrobnosti nesdělila s odkazem na počátek prověřování.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Muž, jeho věk policie neupřesnila, měl v neděli kolem 9:00 útočit na strážníka v parku nedaleko ulice Pod Zámkem v Břeclavi. Z informací mluvčího policie Pavla Švába vyplývá, že se jednalo o konflikt, který se stupňoval.

„Agresivní muž nedbal výzev a strážník po varovném výstřelu použil služební zbraň,“ sdělil v pondělí mluvčí.

Městský policista měl muže postřelit. Rozsah zranění policisté nesdělili, mluvčí k podezřelému bez dalšího uvedl, že po zadržení policií skončil v péči lékařů v nemocnici.

Na strážníka poštval psa, dvě strážnice zbil. Teď ho čeká vězení

Krimi

Strážník rovněž utrpěl zranění a je kvůli tomu v pracovní neschopnosti. Jakým způsobem na něj měl muž útočit a co mu způsobil, kriminalisté rovněž neupřesnili. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení,“ dodal mluvčí.

Mluvčí záchranky Lukáš Dvořáček později upřesnil, že zdravotníci na místě zasahovali s vrtulníkem.

„Byli tam dva zranění muži středního věku. Jednoho pacienta s lehkým zraněním jsme po ošetření převezli do břeclavské nemocnice, druhého se středně těžkým poraněním letecky na urgent Fakultní nemocnice Brno,“ citovala mluvčího ČTK.

Zraněný strážník se měl po ošetření vrátit kvůli vyšetřování na místo konfliktu, které bylo po dobu ohledávání uzavřené.

Pražští strážníci nezasáhli proti muži, který hajloval

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám