Hlavní obsah

Napadení Ukrajinek v Plasích: Žalobkyně chce pro útočníka podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletý trest vězení s podmíněným odkladem na 30 měsíců požaduje státní zástupkyně jako trest pro osmačtyřicetiletého muže, který měl letos v létě napadnout dvě Ukrajinky v Plasích na severním Plzeňsku. Obžalobu pro přečiny ublížení na zdraví a výtržnictví v pondělí podalo státní zastupitelství k Okresnímu soudu Plzeň-sever. Novinky to zjistily z justiční databáze.

Obviněný Zdeněk H. u soudu, který ho poslal do vazby Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

K incidentu došlo 13. srpna na pouti v Plasích, kam tehdy ženy vyrazily s dětmi na atrakce. Čtyřiačtyřicetiletá Tetiana Novinkám řekla, že s kamarádkou seděly na obrubníku a povídaly si. Podle její verze u nich zastavil řidič Škody Octavie a zeptal se, jestli jsou z Ukrajiny. Když souhlasily, kousek poodjel, ale vrátil se k nim. Zprvu jim sprostě nadával, pak je napadl.

„Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ popsala Tetiana.

Ve chvíli, kdy se agresor otočil na kamarádku, běžela k jeho autu a vyndala mu klíčky ze zapalování. „Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad, a já upustila klíček na zem. Sebral ho ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel,“ líčila Tetiana, která měla po útoku naštěstí jen podlitiny.

Její o deset let mladší kamarádka Lily však skončila v bezvědomí. Podle lékařské zprávy utrpěla otevřenou zlomeninu čelisti, lícní kosti i nosních kůstek.

Policie obvinila řidiče, který v Plasích napadl dvě Ukrajinky. Žádá vazbu

Krimi

Policie Zdeňka H. obvinila z ublížení na zdraví a výtržnictví. Soud ho poslal do vazby z obavy, že by mohl na svobodě ovlivňovat případné svědky či další spoluobviněné. „Protože je zřejmé, že se na trestné činnosti mohlo spolupodílet více osob. Nicméně doposud nebyly tyto osoby ustanoveny,“ vysvětlila tehdy soudkyně své rozhodnutí.

Policie ale žádné další osoby, které by se měly na útoku spolupodílet, nevypátrala. Státní zástupce proto Zdeňka H. po několika týdnech z vazby propustil. Obžalovaný muž, který v Plasích provozoval pouťové atrakce, připustil, že ke konfliktu došlo, ale odmítl, že by ženy fyzicky napadl.

Před tanečním klubem v Teplicích zemřel Ukrajinec. Snažil se uklidnit situaci

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám