Hlavní obsah

Nadával mi do černých hub, hájí se muž, který soka ubodal na záchodě

– Brno
Právo, pko

Senát brněnského krajského soudu začal v pondělí projednávat vraždu, která se stala koncem února na diskotéce Sahara v Moravských Budějovicích. Po sporu s osmačtyřicetiletým Františkem Růžičkou tam zůstal ležet na záchodcích v tratolišti krve čtyřiatřicetiletý bývalý vyhazovač z diskotéky. Růžičkovi, který má ve svém trestním rejstříku už pěknou řádku prohřešků, hrozí až 20 let kriminálu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

František Růžička tvrdil, že svého soka pobodal v sebeobraně.

Článek

„V noci 24. února tohoto roku došlo mezi obžalovaným a poškozeným k malému konfliktu na tanečním parketu. Obžalovaný se na to vydal hledat nůž, obešel několik blízkých restaurací, a když v žádné nůž nedostal, došel si pro něj domů. Pak si na toaletách diskotéky počkal, až tam bude se svou obětí sám. Muže pak ubodal devíti ranami nožem do hlavy, krku a zad, napadený na místě zemřel,“ konstatoval v obžalobě státní zástupce.

Růžička se poprvé od začátku vyšetřování rozhovořil u soudu. „Není to tak, jak je psáno v obžalobě. Všechno bylo v pohodě, seděli jsme tam s mým synovcem. Jenže pak tam přišel ten bývalý vyhazovač a začalo dusno, štvali ho proti nám, bylo vidět, že tam cikány nechtějí. Synovec pak chtěl jít na záchod, on mu zastoupil cestu a dal mu takovou facku, až spadl ze stupínku. Pak ho ještě vytáhl ven před diskotéku,“ popsal začátek konfliktu ze svého pohledu Růžička.

Vždycky, když jsem se pral, tak to bylo čestně, ať už jsem prohrál nebo vyhrál. Není můj styl si na někoho počkat a zákeřně ho zabít.
Obžalovaný

Po incidentu prý obešel několik podniků, aby se nakonec vrátil zpět do Sahary, kde se na záchodech potkal s bývalým vyhazovačem. „Nadával mi tam do černých hub, pak se mu v ruce objevil nůž, já mu říkal, ať toho nechá a nůž jsem mu z ruky vyrazil. Nato mě přitiskl ke zdi a začal mě dusit, neměl jsem jinou šanci, než použít ten nůž. Proti mně byl velký jako medvěd, tak jsem ho bodnul, ale zdálo se, jako by to snad ani necítil,“ nabídl svou verzi události, která hodně vyostřila atmosféru v jinak ospalých Moravských Budějovicích.

„Vždycky, když jsem se pral, tak to bylo čestně, ať už jsem prohrál nebo vyhrál. Není můj styl si na někoho počkat a zákeřně ho zabít. Nůž jsem použil, abych si zachránil život. Nic by se nestalo, kdyby tady nebyla taková nesnášenlivost,“ zakončil Růžička. Senát v čele s Tomášem Kurfiřtem čeká ještě výslech svědků a znalců, verdikt by mohl zaznít ještě tento týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám