Hlavní obsah

Náctiletý mladík v Brně přepadl seniorku, s lupem se ukryl u hřbitova

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na 80letou ženu zaútočil minulý týden ve čtvrtek poblíž podchodu v Brně na Staré osadě 17letý mladík. Seniorce vytrhl tašku s nákupem tak surově, že ženu strhl na zem. Z lupu se neradoval dlouho, hlídka ho záhy vypátrala, jak se ukrývá u hřbitova. O loupeži informovali v úterý strážníci, kteří publikovali záběry z incidentu.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení seniorky v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Na publikovaných záběrech je vidět, jak se mladík přikrade zezadu k důchodkyni nesoucí tašku a z ruky jí nákup vytrhne. Ženu přitom strhne na zem, pak se dá na útěk.

Poblíž bylo kromě kamer i několik očitých svědků, kteří neprodleně přivolali strážníky. Zatímco pak jedna hlídka se seniorkou čekala na příjezd záchranářů, kteří ženu na místě ošetřili, jiná hlídka prohledávala okolí místa loupeže. Vyplatilo se to. Záhy se strážníkům podařilo najít podezřelého, jak se ukrývá u hřbitova v Židenicích.

„Všimli si, že tričko se mu nápadně vzdouvá, a zpod něj po chvíli vytáhl pouzdro s doklady osmdesátileté ženy. Přiznal, že seniorce tašku vzal, prohledal ji, a hlídce také ukázal, kde ji pohodil,“ řekla Právu mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Strážníci předali mladíka i případ státním policistům.

Reklama

Výběr článků

Načítám