Hlavní obsah

Naboural audi a pak spáchal sebevraždu skokem z vrcholu tunelu

Právo, Miloslav Hradil
Aktualizováno

Sedmadvacetiletý muž z Opavy spáchal v sobotu krátce před půl jedenáctou v noci sebevraždu bezprostředně poté, co havaroval se svým vozidlem audi. Nehoda se stala u výjezdu z tunelu na 293,5. kilometru rychlostní silnice z Ostravy na Olomouc poblíž Lipníka nad Bečvou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Řidič narazil do betonového oblouku, jeho vůz proletěl tunelem a za ním se převrátil mimo komunikaci. Muž pak z vraku auta vystoupil, vylezl na vrchol tunelu, přelezl zábradlí a skočil dolů z výšky zhruba sedmi metrů na silnici před projíždějící auto Ford Galaxy, které jej přejelo. Byl na místě mrtvý,“ řekla Právu v neděli olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Mladík byl podle ní již před nehodou pohřešován, a to poté, co ve svém ostravském bytě zanechal známému dopis na rozloučenou, v němž jej seznámil se svým úmyslem spáchat sebevraždu. Známý to oznámil na policii.

Tunel nepřekonává přírodní překážku. Vybudován byl kvůli migraci zvěře. Doprava na rychlostní komunikaci musela být kvůli události na více než dvě hodiny odkloněna na exitu 298 u Lipníka nad Bečvou na starou silnici číslo 437.

Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření. „Šetřit se bude i to, zda úmrtí muže způsobil pád, nebo k němu došlo až v důsledku přejetí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám