Hlavní obsah

Nabodl se sám, tvrdí žena obžalovaná kvůli smrti manžela

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Rodinnou tragédii, ke které došlo v jedné z opavských zahrádkářských kolonií, projednává od úterka ostravský krajský soud. Dvaašedesátiletá Jaroslava N. se zodpovídá z toho, že loni na Silvestra bodla do břicha svého manžela kvůli tomu, že jí vyčítal pití. Žena tvrdí, že k bodnutí došlo náhodou a její manžel se na nůž sám nabodl, když k ní přišel do kuchyně.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaná žena v jednací síni ostravského soudu.

Článek

Jak řekl státní zástupce David Bartoš, incident se odehrál na Silvestra ve večerních hodinách v přízemí zahradní chatky. Žena na kuchyňské lince krájela cibuli a manžel ji údajně nabádal, aby již nepila alkohol. „V reakci na kritiku, kterou vnímala jako neoprávněnou, se k němu otočila čelem a kuchyňským nožem ho střední intenzitou síly bodla do břicha,“ řekl státní zástupce.

Muž byl následně hospitalizován v nemocnici, kde po třech dnech zemřel. Obžaloba případ kvalifikuje jako ublížení na zdraví s následkem smrti.

Žena, která je vyšetřována na svobodě, nebyla v úterý kvůli pláči schopna vypovídat a řekla jen, že všechno už sdělila policii. „Manžel za mnou přišel do kuchyně a v ten okamžik jsem se otočila a v pravé ruce jsem držela nůž. Manžel udělal krok směrem ke mně a nůž se mu vrazil do břicha,“ řekla vyšetřovateli.

Nejprve se manžela snažila ošetřovat a poté, co se jeho stav zhoršoval, přivolala jednoho z dospělých synů a nakonec pobodaný muž skončil v nemocnici. Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudního znalce. Ve středu soud pravděpodobně vyhlásí rozsudek. Ženě hrozí až šestnáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám