Hlavní obsah

Na zkoušku v autoškole přijel mladík v BMW, pak hlídce předvedl zběsilou jízdu

Právo, pko
Brno

Sebevědomí rozhodně nechybělo pětadvacetiletému mladíkovi z Brněnska. K závěrečné zkoušce v autoškole dojel vlastím BMW a když ji úspěšně absolvoval, sedl do svého vozu a vyrazil do Ivančic. Když ho chtěla zastavit hlídka, mladý muž šlápl na plyn a začala zběsilá jízda, která skončila nehodou. Po ní se mladík nerozpakoval ukrýt v kurníku.

Foto: Petr Horník, Právo

Měření rychlosti. Ilustrační foto

Článek

„Když se policisté snažili vozidlo zastavit, mladík razantně přidal plyn a začal hlídce ujíždět. Tím odstartoval bláznivou a především hodně nebezpečnou honičku. Radar mu v Ivančicích naměřil rychlost vyšší než sto dvacet kilometrů za hodinu,“ popsal začátek honičky policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladý řidič nakonec své BMW nezvládl a v Pršticích vyletěl z křižovatky mimo silnici. Po nehodě se dal okamžitě na útěk a snažil se schovat v kurníku blízkého rodinného domu. Tam ho strážci zákona vypátrali.

„Dechová zkouška na alkohol byla negativní, test na drogy muž odmítl. Nyní je stíhán za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, porušování domovní svobody a odmítnutí vyšetření na alkohol nebo jinou návykovou látku,“ dodal Malášek.

Jeden z posledních případů silničních pirátů je ze začátku února z Prahy. Dvacetiletý řidič při honičce s policií naboural deset zaparkovaných aut. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý pirát v mercedesu naboural 10 autVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám