Hlavní obsah

Na Tachovsku spadl ultralehký letoun

Právo, Novinky, pab, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV
Aktualizováno

U Oldřichova na Tachovsku havaroval v úterý odpoledne ultralehký letoun. V letadle letěli muž a žena, po pádu žena vylezla z letadla a došla pro pomoc na letiště. Muž, který letadlo řídil, je těžce zraněný a byl převezen do nemocnice, řekla mluvčí hasičů Alena Marešová.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Trosky havarovaného ultralightu v lese na Tachovsku.

Článek

K nehodě došlo v lesíku severozápadně za letištěm Oldřichov ve směru startování vpravo. Letadlo se zabodlo přední částí do země. Jedenačtyřicetiletou ženu se zakrvavenou tváří odvážela záchranná služba, má také podezření na poranění zad.

Hasiči museli vyprostit zraněného pilota letadla, kterého poté uložili do vakuových nosítek. Na místo události se dostavily dva vrtulníky. Pilot byl letecky transportován do nemocnice.

Záchranáři zasahují po pádu ultralightu na Tachovsku.foto: Právo/Jindra Pašková

Devětačtyřicetiletý pilot utrpěl úraz obou dolních končetin, vyloučit nelze ani další poranění. „Je podezření na poranění páteře,“ dodala mluvčí západočeských záchranářů Lenka Ptáčková. Muže transportoval vrtulník na emergency plzeňské nemocnice.

Muž pochází ze Starého Sedliště a po nehodě telefonoval svému známému, aby ho informoval, co se stalo.

K poslední tragické nehodě ultralightu došlo v dubnu tohoto roku u Budišova nad Budišovkou. Uvnitř letadla byli nalezeni dva mrtví muži, oba uhořeli. Pilot vletěl do husté oblačnosti.

V dubnu spadlo lehké letadlo také u Miroslavi na Znojemsku. Roztříštilo se o zem a pilot uhořel. Podle vedoucího letového provozu letiště v Miroslavi Jiřího Chramosty byla příčinou nehody porucha motoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám