Hlavní obsah

Muž bral chlapce na honitbu s cizí zbraní, policie ho vyšetřuje pro pytláctví

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Jako v divočině si podle policie počínala dvojice - 28letý muž a nezletilý chlapec - na Svitavsku, kam vyrážela do mysliveckých honiteb na lov zvěře. Střílení ale nebylo podle kriminalistů legální, muž navíc s sebou bral zbraně, které nebyly jeho. Policie muže obvinila z pytláctví, chováním nezletilého se má zabývat soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice podle kriminalistů vyrazila do mysliveckého revíru u Moravské Třebové v nejméně pěti případech na přelomu roku.

Muž sice má zbrojní průkaz, ale dlouhé lovecké zbraně měl s sebou bez vědomí jejich majitele.

Věk nezletilého policie neupřesnila. „Ve střelbě na zvěř se měli střídat a tím neoprávněně ulovit koloucha siky japonského a srnu srnce obecného v hodnotě nejméně 37 tisíc korun,” informovala v pondělí o případu mluvčí policie Lenka Vilímková.

Postřelený rys Olda nepřežil, ochránci podávají trestní oznámení

Domácí

Oba se k výpadům do revíru přiznali. „Dospělého muže kriminalisté obvinili z pytláctví. Protiprávním jednáním nezletilého se bude zabývat soud,” uvedla mluvčí s tím, že obviněnému hrozí v případě soudu až dvouleté vězení.

Další podrobnosti k případu policie nesdělila, ani to, v jakém vztahu muž s chlapcem jsou, tedy zda se jednalo o příbuzné, nebo se znali například kvůli myslivosti. Policie rovněž neupřesnila, čí byly použité zbraně.

Policie provedla zátah na noční pytláky, zbraně měli nelegálně

Krimi

Vilímková zmínila, že členové mysliveckých spolků mohou zvát na střelbu i hosty, ale taková akce má přísné podmínky týkající se zejména správného mysliveckého chování a etiky.

„Poté jde o významnou událost v životě myslivce i pozvaného hosta a zejména prováděný lov je legální záležitostí. V opačném případě to může skončit i zahájením trestního stíhání, které nyní řeší kriminalisté na Svitavsku,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám