Hlavní obsah

Na Štědrý den bouchla černá pálenice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní Štědrý den zřejmě nezapomene 62letý muž ze Žďárska, který se dvě hodiny po půlnoci vydal na kontrolu sklepní místnosti, v níž patrně provozoval nelegální pálenici. Čas štědrovečerní večeře už strávil v brněnské nemocnici, a navíc si vykoledoval zájem policie. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Na oznámení zasahující záchranky vyrazili policisté do malé obce na Žďársku v sobotu polem půl třetí v noci. Na místě našli zdravotníky ošetřující staršího muže, popáleného na pětině těla. Muž byl v silném šoku, nekomunikoval a nebyl schopen dechové zkoušky. V domě zasahovali hasiči.

Zraněného muže záchranáři po prvotním ošetření odvezli na specializované popáleninové centrum do Brna.

„Po prvotním ohledání prostor bylo ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů zjištěno, že po otevření dveří majitelem došlo k výbuchu plynu, který se nahromadil ve sklepní místnosti, kde muž zřejmě provozoval domácí pálenici,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že výbuch poškodil čtvery dveře a jednu zárubeň, hmotná újma se odhaduje na pět tisíc korun. „V době výbuchu se v domě nacházely ještě dvě osoby, které spaly v pokojích ve druhém nadzemním podlaží. Tyto osoby neutrpěly žádné zranění,“ doplnila mluvčí. Dalšími okolnostmi případu se budou zabývat žďárští policisté.

V Kraji Vysočiny vyrazily policejní hlídky během Štědrého dne do terénu celkem 74krát, podle nich se jednalo o klidnější vánoční službu, i když o některé závažnější případy nebyla nouze.

Popeláři vezli papír, málem jim shořelo auto

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám