Hlavní obsah

Popeláři vezli papír, málem jim shořelo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní svoz tříděného odpadu podstatně prodloužil směnu jedné z part pracovníků Služeb města Jihlavy (SMJ). Jak informoval mluvčí společnosti Martin Málek, řidič vozu svážejícího papír si všiml, že za kabinou vychází kouř z nástavby, do které se kontejnery vysypávají.

V Jihlavě hořel při svozu papír.Video: Martin Málek, Novinky

 
Článek

„V jedné z vysypaných nádob se pravděpodobně nacházel žhavý nedopalek, který po vysypání nádoby do vozidla zapříčinil vznícení dalšího odpadu,“ uvedl Martin Málek.

Řidič neztratil duchapřítomnost a bleskově zamířil k nedalekému hlavnímu vlakovému nádraží, kde jsou kvůli probíhající rekonstrukci prostoru položeny betonové překlady pro pohyb techniky. Na toto místo pak celý náklad vysypal.

„Díky tomuto manévru zabránil jakékoliv újmě na zdraví posádky i materiálním škodám na vozidle,“ potvrdil tiskový mluvčí. Podle jeho slov pak přivolaní hasiči na komunikaci prohrabávali, prolévali a uhasili zhruba pět tun vysypaného odpadního papíru.

„Následně přijel nakladač a kontejnerový vůz SMJ a naši pracovníci znehodnocený papírový odpad začali postupně nakládat a převážet na skládku komunálního odpadu v Henčově. Posádce se kvůli tomu prodlouží pracovní směna při svozu papíru na Boží hod o několik hodin,“ upozornil mluvčí Málek na pravděpodobný důsledek čísi nezodpovědnosti, která v tomto případě naštěstí skončila pouze řádově několikatisícovou škodou.

Řidič si u Slaného přitápěl v autě, to vzplálo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám