Hlavní obsah

Na síť napsala, že se chce zabít. Policisté z půlky republiky vyrazili do boje s časem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že sociální sítě mohou pomoci zachránit život, svědčí případ, o němž informovala policie v pondělí, byť se stal už před několika dny. Zpráva na sociální síti, v níž se osmatřicetiletá žena veřejně svěřila, že chce spáchat sebevraždu, nenechala klidnou oznamovatelku z Tišnovska.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Policie, ilustrační snímek

Článek

„Informaci o možné sebevraždě získala paní, která nám o celé záležitosti naštěstí včas řekla, na jednom ze serverů, kde se lidé často svěřují s osobními problémy. Neváhala a na záměr zoufalé ženy, jež podle příspěvku spolykala velké množství prášků, večer bezprostředně po přečtení upozornila tamní policisty,“ popsal Novinkám jihomoravský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jak doplnil, okamžitě se rozjela síť pátrání, jejímž cílem bylo nešťastnici identifikovat. To ale nebylo vůbec jednoduché.

Boj s časem

„Doslova se odstartoval boj s časem, do nějž se postupně zapojili policisté také v Praze i na jiných místech. Na sociálních sítích spolu s oznamovatelkou postupně získávali informace, které vyhodnocovali a ověřovali. Hlídky kontaktovaly elektronicky, telefonicky i v terénu řadu lidí. Od nich získané poznatky je přivedly až do Liberce,“ popsal hledání mluvčí.

Jak doplnil, tamní policisté pak před půlnocí skutečně našli v jednom z bytů ženu, která měla kolem sebe prázdné obaly od léků a jen obtížně komunikovala. Poskytli jí první pomoc a následně ji předali přivolaným záchranářům. Žena skončila v péči zdravotníků na specializovaném pracovišti liberecké nemocnice.

„Se zveřejněním případu jsme záměrně čekali až do současnosti, kdy lze uvést, že podle posledních zpráv je paní v pořádku a mimo ohrožení života,“ vysvětlil Malášek.

Školník se na jihu Čech pokusil o sebevraždu. Postřelil se během vyučování

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám