Hlavní obsah

Školník se na jihu Čech pokusil o sebevraždu. Postřelil se během vyučování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frymburk

Měl potíže s alkoholem. Když kvůli tomu dostal školník v pátek výpověď ze školy v jihočeském Frymburku, došel si pro zbraň. Ve sklepě se pak během vyučování pokusil o sebevraždu. Ve vážném stavu ho z místa převážel vrtulník. Podle zjištění Novinek nebyli žáci v ohrožení, nikomu z nich se nic nestalo.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v pátek během vyučování, a to na mateřské a základní škole ve Frymburku. Informaci Novinkám potvrdil místostarosta městysu Antonín Labaj. „Skutečně došlo k tomu, že pan školník dostal výpověď. Měl problémy s alkoholem. Bohužel se zkratkovitě rozhodl situaci řešit právě takovým způsobem,“ zalitoval Labaj.

Podle zjištění Novinek si školník došel domů pro zbraň a zavřel se ve sklepě, kde se pokusil zastřelit. „Do sklepa nemají děti přístup. Je to nekonfliktní člověk. Celá věc nás opravdu mrzí,“ doplnil místostarosta.

Ujistil, že žákům ani kantorům žádné nebezpečí nehrozilo. Ředitelka Milada Minaříková na webových stránkách školy informovala o mimořádné události hned v pátek a napsala, že všechny děti i žáci jsou v pořádku.

Utrpěl těžká zranění

Školník utrpěl těžká zranění. „Vrtulník z místa transportoval pacienta ve vážném stavu na ARO českobudějovické nemocnice,“ sdělila za krajskou záchranku Zuzana Fajtlová.

Případem se zabývá policie. „Nicméně neprověřujeme ho jako žádný útok nebo zločin,“ ubezpečil její mluvčí Jiří Matzner.

Následující týden jsou jarní prázdniny. To, jak bude škola fungovat od 18. března, zatím není jasné. „Dáváme dohromady s psychology tým a připravujeme krizovou intervenci. Chceme vše připravit tak, aby škola mohla zase normálně fungovat,“ nastínil Labaj.

Vystřílím celou vesnici, vyhrožoval po masakru na fakultě bratr policejního šéfa z Plzně. Soud mu dal pokutu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám