Hlavní obsah

Na silvestra v alpské chatě covid nehrozí, lákal podvodník a vybral 1,5 milionu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Podvod ohledně ubytování v Alpách na silvestra vyšetřují kriminalisté na Brněnsku. Obětí se měla stát skupina lidí, která chtěla strávit oslavy spojené s přelomem roku v horské chatě v zahraničí. Na základě inzerátu z webu, který lákal mimo jiné na to, že v daném místě nehrozí díky menšímu počtu lidí šíření koronaviru, zaplatili 1,5 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu v úterý informoval mluvčí policie David Chaloupka, podle něj se jedná o nový trik, který vyšetřovatelé na internetu pozorují.

Podvodník nabízel přes zahraniční webovou stránku, že zařídí exkluzivní pronájem celé horské chaty v rakouských Alpách s plnou penzí v ceně.

„Nabídka byla lákavá také tím, že v chatě při uzavřené společnosti nehrozí tak vysoké riziko nakažení koronavirem. I cena této zimní dovolené odpovídala její exkluzivitě, týden rekreace v období přelomu starého a nového roku zde vyšel na téměř jeden a půl milionu,” sdělil mluvčí.

Policie rozkryla obří podvod. Naletěly stovky lidí, kteří poslali 290 milionů korun

Krimi

V částce mělo být rovněž pojištění kvůli případnému zrušení objednávky a vrácení peněz. Kolik lidí se na chatu chystalo, policie neupřesnila.

Na podvod se podle Chaloupky přišlo souhrou okolností ještě nyní před odjezdem. Zájemci o pobyt totiž chtěli zjistit, jestli si s sebou mohou vzít i domácí zvíře, na což ale prodejce neodpověděl.

Mění jména, mizí bez placení a podvádí s poukazy. Policie hledá muže, který už měl sedět

Krimi

„Kontaktovali proto majitele horské chaty napřímo, ten však o jejich rekreaci vůbec nic nevěděl. Poškozeným nezbylo než se obrátit na policii,” uvedl mluvčí s tím, že se v poslední době nejednalo o jediný případ s takovým scénářem.

„Naše doporučení, jak se v podobném případě nespálit, je jednoduché, před odesláním platby zprostředkovateli je vhodné provést ověření informací přímo u poskytovatele rekreace nebo dovolenou nakupovat u známých a ověřených firem,” dodal Chaloupka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám