Hlavní obsah

Na roubenku v Peřimově na Jilemnicku spadl strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peřimov

Několik hodin zasahovali v sobotu hasiči na Jilemnicku. V obci Peřimov spadl strom přes silnici tak nešťastně, že skončil na střeše chalupy. Naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Libereckého kraje

Pád stromu na dům v Peřimově.

Článek

„Hasiči na místě události nejprve rozřezali části stromů, které spadly přes komunikaci. Velitel zásahu na místo povolal vyprošťovací automobil z centrální hasičské stanice Semily. Pomocí jeřábu se zasahujícím podařilo odstranit strom ze střechy tak, aby nedošlo k jejímu dalšímu poškození,“ uvedla mluvčí hasičů Jaroslava Benešová s tím, že následně hasiči odklidili dřevní hmotu z komunikace, aby byla průjezdná.

Foto: HZS Libereckého kraje

Pád stromu na dům v Peřimově.

„Celý zásah zabral několik hodin,“ uvedla Benešová.

Vlak najel do větví

Pády stromů a větví, které způsobil velký vítr, potrápily hasiče nejen na Jilemnicku. V sousedním Královéhradeckém kraji na Jičínsku v katastru obce Chomutice najel vlak do větví, spadlých přímo na trať.

„Z vlaku jsme pomohli vystoupit devětašedesáti cestujícím, část z nich převezl autobus hasičského záchranného sboru do Ostroměře,“ uvedla mluvčí hasičů z Hradce Králové Martina Götzová s tím, že ke zranění cestujících ani zasahujících při této události nedošlo.

Při nočním požáru ubytovny v Praze zemřel jeden člověk, 17 dalších bylo ošetřeno

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám