Hlavní obsah

Na Prostějovsku lehla popelem hospodářská budova se senem

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Rozsáhlý požár zcela zničil v noci na pátek hospodářskou budovu v Obědkovicích na Prostějovsku. Na jeho likvidaci se podílelo šest požárních jednotek. Nikdo nebyl zraněn. Nevznikla ani žádná škoda, neboť se jednalo o opuštěný, polorozpadlý objekt. Po příčině se zatím pátrá.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár budovy zaměstnal hasiče na Přerovsku.

Článek

Oznámení hasiči dostali krátce před čtvrteční půlnocí. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří celá hospodářská budova, ve které byly uskladněny zbytky sena.

"Pracovníci energetiky odpojili objekt od elektrického proudu a hasiči pak začali zdolávat plameny také pomocí výškové techniky. V průběhu likvidačních prací odstranili střechu, postupně vynesli doutnající seno před objekt a tam ho dohašovali,“ řekla Právu v pátek ráno mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Při požáru hasiči, jak dále informovala, chránili také sousední objekt, protože hrozilo další rozšíření plamenů. V pátek ráno na místo události povolali pracovní stroj na rozhrnování zbytků ohořelé slámy. Sami ručně slámu také rozhrnovali a prolévali vodou.

Reklama

Výběr článků

Načítám