Hlavní obsah

Na píseckém sídlišti někdo zastřelil čtrnáctiměsíční fenku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Na zahradě u domu na sídlišti Portyč v Písku někdo začátkem dubna zastřelil teprve čtrnáctiměsíční fenku českého horského psa. Zvíře v sobě mělo dva projektily ze vzduchové pušky. Případ vyšetřují policisté. Podle nich už předtím někdo na sídlišti střílel. Majitel psa uvedl, že na stejné zahradě si hrají i jeho děti. Motiv činu nechápe.

Foto: Jakub Čudlý, Novinky

Na této zahradě si hrála čtrnáctiměsíční fenka.

Článek

Střelec na psa pálil v úterý 9. dubna v době od 7. 30 do 10. hodin. Fenka byla na zahradě u domu, která se nachází asi 150 metrů od okolních paneláků. „Našel jsem ji po desáté hodině, jak tam leží. Nejdříve jsme mysleli, že je otrávená,“ popsal Novinkám strastiplné chvíle majitel zvířete Jakub Čudlý.

Psa vzal k veterináři, ale ani tam zprvu nezjistili střelná zranění. „Dali jí kapačku a byla dobrá. Pak se však začala znovu zhoršovat, a tak jsme jeli na další vyšetření. Bohužel rentgen ukázal dva projektily 6,35 milimetru ze vzduchovky,“ konstatoval majitel fenky.

Zvířeti podle něj už veterináři nedokázali pomoci. „Byl to člen rodiny, děti to obrečely, ale zvládly to,“ podotkl Čudlý, který případ nahlásil policii.

Muž na Prachaticku střílel vzduchovkou do psa, až ho zabil

Krimi

O případu jako první informoval Písecký Deník. Střelce nyní hledají kriminalisté. Mají k dispozici také veterinární zprávu i střelivo.

„Máme také určité informace, že na sídlišti už někdo před tímto činem ze vzduchovky střílel. Žádáme svědky, kteří by o případu mohli něco vědět, aby volali na linku 158,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Majitel uvedl, že si vůbec nedokáže vysvětlit, kdo by měl zájem na tom hravou a přátelskou fenku usmrtit. „Právě proto mě to děsí. Na zahradě si hrají děti a kousek od místa, kde jsem ji našel, mají hřiště. Je to opravdu nepříjemné,“ dodal muž.

Pes sousedky mu zakousl slepice, tak na něj vzal pušku. Muže z Klatovska vyšetřují za týrání

Krimi

Muži v Jablonci stříleli vzduchovkou po sousedovi a trefili strážníka. Brzy měli u dveří zásahovku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám