Hlavní obsah

Na okraji Ostravy shořel autobus

Právo, ab
Ostrava

Plameny zcela zničily v pátek podvečer linkový autobus v Ostravě – Polance nad Odrou, místní části Janová. Škoda byla předběžně odhadnuta na čtyři milióny korun. Tři desítky cestujících i řidič vyvázli bez zranění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Cestující stihli z autobusu vystoupit

Článek

Sdělil to mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že u požáru zasahovaly dvě hasičské jednotky se sedmi vozidly.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ohořelé zbytky autobusu

„Autobus Dopravního podniku Ostrava jel po své pravidelné trase z klimkovických sanatorií do Ostravy-Svinova. Když stál na zastávce uprostřed části Janová, všiml si řidič předjíždějícího vozidla, že zezadu z motoru autobusu stoupá kouř. Upozornil řidiče, který ihned vyzval cestující k opuštění autobusu a začal oheň hasit,“ popsal Kůdela s tím, že řidič použil hned dva přenosné hasicí přístroje, ale ani to na oheň nestačilo.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zničený interiér autobusu

Při příjezdu hasičů na místo už hořel celý autobus. „Oheň hasiči dostali pod kontrolu během sedmi minut, potýkali se pak s požárem v palivové nádrži plné nafty,“ uvedl s tím, že hasiči také preventivně zakryli kanálové otvory. „Část nafty, která vytekla na silnici, zasypali sorbentem, zbytek přečerpávali do barelů,“ doplnil.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Přední část byla požárem zasažena méně

Požár vznikl pravděpodobně kvůli technické závadě v motorové části autobusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám