Hlavní obsah

Na koleje u Suchdola někdo nastražil kamení, vlaky stály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchdol nad Lužnicí
Aktualizováno

Policie vyšetřuje nedělní událost, která se stala na trati mezi jihočeským Suchdolem nad Lužnicí a Majdalenou. Podle dosavadních informací někdo na koleje nastražil kamení. Provoz byl několik hodin přerušený.

Foto: Klára Mrázová, Novinky

Ilustrační foto kamenů na kolejišti

Článek

O události informovala nejdříve Správa železnic. Na síti X napsala, že v uvedeném úseku zasahuje policie. Jde o trať 226, která vede ze Suchdola nad Lužnicí do Rakouska.

Mluvčí Českých drah Novinkám řekla, že na kolejích bylo nastražené kamení. „Vlaky do něj ale naštěstí nenajely. Z jedné strany stojí rychlík, z druhé osobák. Dosud není jasné, jestli si překážky všimli strojvedoucí, nebo na ni upozornil někdo jiný,“ popsala odpoledne Rajnochová.

Doplnila, že záležitost musí vyšetřit policie. Její mluvčí Jiří Matzner řekl, že přijali dvě oznámení s časovým odstupem. „Hlídka zhruba tříkilometrový úsek několikrát prošla, kamení ale nenašla. Je ovšem možné, že ho někdo mezitím odstranil,“ popsal.

Proto poprosil veřejnost o spolupráci. „Pokud lidé viděli někoho pohybovat se v okolí trati nebo zajet k ní autem, ať nás kontaktují na tísňové lince. Mohlo jít o dospělého, ale i dítě,“ uzavřel Matzner.

Na koleje u Plzně dal někdo beton, vlak do něj narazil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám