Hlavní obsah

Na koleje u Plzně dal někdo beton, vlak do něj narazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Mezi Vejprnicemi a Plzní narazil v pondělí osobní vlak do betonové překážky. Podle prvotních informací ji tam dal někdo zřejmě úmyslně. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Policisté případ vyšetřují jako obecného ohrožení.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V pondělí ráno narazil osobní vlak u Plzně do betonové překážky, kterou na koleje dal zřejmě někdo úmyslně.

Článek

Tři hasičské jednotky vyrážely na místo, konkrétně pod most silničního severozápadního obchvatu Plzně, krátce před půl šestou ráno. „Došlo k nárazu vlakové soupravy do betonové překážky,“ sdělil za krajské hasiče Michal Holeček.

Doplnil, že osobním vlakem cestovalo 70 lidí, které hasiči evakuovali. „Ke zranění nedošlo, pouze k poškození soupravy. Betonové prvky byly na kolejišti naskládány pravděpodobně úmyslně,“ řekl Holeček.

Policie potvrdila, že se událostí zabývá. „Komisařka ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení. Nadále prověřujeme veškeré okolnosti události,“ informovala mluvčí Michaela Raindlová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V pondělí ráno narazil osobní vlak u Plzně do betonové překážky, kterou na koleje dal zřejmě někdo úmyslně.

Trať vedoucí na Německo ve směru na Mnichov několik hodin stála. Po osmé hodině byl provoz obnoven, uvedly České dráhy na svých webových stránkách.

Na Rokycansku vykolejil osobní vlak. Podruhé ve stejné stanici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám