Hlavní obsah

Na Rokycansku vykolejil osobní vlak. Podruhé ve stejné stanici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stupno
Aktualizováno

Ve Stupně na Rokycansku vykolejil v pondělí odpoledne osobní vlak. Událost, při níž se naštěstí nikdo nezranil, vyšetřuje Drážní inspekce. Podobná událost se ve stejné stanici stala přes osmi dny.

Foto: Drážní inspekce

Vykolejený vlak na Rokycansku

Článek

K nehodě došlo krátce před 14. hodinou. „Osobní vlak vykolejil za jízdy ve výhybce. Provoz byl zastaven,“ sdělil Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místo vyjížděli hasiči, kteří evakuovali 15 cestujících. Jim ani strojvedoucímu se nic nestalo. V úseku Chrást u Plzně a Radnice je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Podle zjištění Novinek jde o stejnou stanici, kde před osmi dny vykolejil jiný osobní vlak. V tomto i předchozím případě by mohlo jít o technickou závadu na výhybce, chybu strojvedoucího či o kombinaci obou faktorů.

Věcí se zabývá také policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Příčina je nadále v šetření. Spolupracujeme s Drážní inspekcí,“ upřesnila její mluvčí Iva Vršecká. Doplnila, že dechová zkouška strojvedoucího byla negativní.

Inspekce vzniklou škodu odhadla na 180 000  korun, z toho je 100 000 na trati, zbytek na vlaku.

Na Rokycansku vykolejil osobní vlak

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám