Hlavní obsah

Na Jihlavsku havaroval autobus s dětmi: 29 zraněných

Právo, Novinky, ok, kub, pch
Jihlava
Aktualizováno

Na Jihlavsku havaroval v pátek odpoledne autobus převážející děti ze školy domů. Kromě 25 dětí byli uvnitř tři dospělí jako doprovod a řidič. Záchranka ošetřila všech 29 lidí, z nichž tři přepravila do nemocnice s těžkým zraněním.

Foto: Policie ČR

Havarovaný autobus na Jihlavsku

Článek

Autobus havaroval u obce Puklice kolem 14. hodiny. Podle prvotních informací bylo na místě patnáct zraněných, mezi nimi i děti.

Mluvčí záchranářů Petr Janáček později upřesnil, že zdravotníci ošetřili celkem 29 lidí, 26 z nich s lehčími či středně těžkými zraněními následně putovalo do nemocnice v Jihlavě. Tři těžce zraněné transportovala záchranka do nemocnice v Brně.

Podle svědků šlo převážně o děti, záchranáři to neupřesnili. Policie celou silnici uzavřela, k místu nehody se vyjma záchranářů nikdo nedostal.

Podle policie se řidič autobusu zřejmě vyhýbal protijedoucímu autu. „Najel na krajnici, která se utrhla, a vozidlo se převrátilo částečně na bok do silničního příkopu,” řekla Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková.

Přesné příčiny nehody policie bude vyšetřovat.

Z nakloněného autobusu na Benešovsku nebylo úniku, cestující ho vyvažovali

Krimi

„V souvislosti s šetřením okolností nehody se obracíme na řidiče osobního vozidla, který projížděl kolem 14. hodiny po silnici, kde se nehoda stala, a jel ve směru od obce Příseka na Puklice, aby kontaktoval z důvodu svědecké výpovědi linku 158. Pokud má ve vozidle palubní kameru, tak aby policistům poskytl záznam z této kamery,” dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarovaný autobus na Jihlavsku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám