Hlavní obsah

Na internetu se seznámila s mužem, ten ji pak v bytě v Brně svázal. Skočila z okna

– Brno

Na pochybné seznámení na sociální síti doplatila žena z Brna. Vyrazila na schůzku s 32letým mužem, který ji však poté ve svém bytě svázal a dusil. Žena se zachránila skokem z okna. Násilník byl již obviněn ze dvou trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena vyrazila na schůzku v pondělí večer do ulice Dobrovského v Brně, kam ji muž pozval. Podle policie měl však o schůzce asi jinou představu než žena, a ta proto chtěla odejít.

„Odcházející ženu měl muž dusit a vzápětí i svázat. Žena se z bezvědomí probrala přivázaná k posteli. Policistům uvedla, že ji agresor chodil kontrolovat, ale nic po ní nechtěl. Když se nemohla bránit, vzal jí mobilní telefon, doklady, peníze a sundal jí boty,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

Podle něj se žena po delší době dostala z pout a pod návalem strachu o život vyšplhala do střešního okna, odkud křičela o pomoc. Jakmile ji násilník uslyšel, vydal se za ní. Žena na nic nečekala a z okna skočila. Při pádu se zranila, i přesto ale dokázala vyhledat pomoc.

Dáma prý odešla už dávno

Do bytu následně vyrazila policie. „Vzhledem k podezřelým okolnostem policisté vyhledali byt a zadrželi podezřelého. Ten dámskou návštěvu přiznal, policistům ale tvrdil, že odešla už před několika hodinami,“ konstatoval Šváb.

Muž byl nakonec obviněn z trestných činů loupeže a zbavení osobní svobody.

„Při seznamování přes internet buďte opatrní. První reálná setkání by měla vždy probíhat na veřejných místech,“ upozornil na závěr mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám