Hlavní obsah

Na Děčínsku v noci hořela rozhledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm jednotek hasičů likvidovalo v noci na úterý požár rozhledny u Krásné Lípy na Děčínsku. Škoda byla předběžně stanovena na dva miliony korun.

Foto: SDH Velký Šenov, Bez zdroje

Požár rozhledny na Vlčí Hoře

Článek

Hasiči k požáru na Vlčí Hoře vyjeli kolem půl třetí ráno. „Požár zchvátil domek v plném rozsahu a zasáhl i vyhlídkovou věž. Hasiči ji zachránili,“ uvedli hasiči.

Při zásahu si poranil nohu dobrovolný hasič. Příčina požáru není známa.

Starosta Krásné Lípy Jan Kolář sdělil, že sousední budova, kterou vlastní soukromník, shořela úplně, věž je poškozená. Oblíbené výletní místo podle něj bude nutné na nějakou dobu uzavřít. Škody na majetku města předběžně odhadl na dva miliony korun.

Foto: HZS Ústeckého kraje, Bez zdroje

Požár rozhledny na Vlčí Hoře

„Stojím na rozhledně, což je dobrá zpráva. Je poškozené schodiště ve spodní části, vysklená okna, mírně poškozená střecha, bude zapotřebí také výmalba,“ popsal stav rozhledny starosta.

Foto: SDH Velký Šenov, Bez zdroje

Požár rozhledny na Vlčí Hoře

Čtyřboká cihlová věž s chatou byla slavnostně otevřena na 581 metrů vysokém vrcholku v květnu 1889. Svůj vzhled změnila v roce 1908, kdy byla zastřešena, a dosáhla tak celkové výšky 16 metrů.

V letech 1996 až 1999 byla stavba zrekonstruována. Vyhlídková plošina rozhledny poskytuje kruhový výhled na hřebeny Lužických hor, Českosaské Švýcarsko a za dobré viditelnosti jsou vidět Jizerské hory, Krkonoše i Ještěd.

Za požár v Severochemě má muž zaplatit 157 milionů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám