Hlavní obsah

Na dálnici D4 se proháněla formule. Opět

Příbram

Sociální sítě v sobotu zaplavily obrázky formule, která podle autorů jede po dálnici D4 ve Středočeském kraji. Objevily se také spekulace, že jde o stejný vůz jako v roce 2019, kdy policie pátrala po řidiči formule. Toho nakonec našla, ale helma zabránila identifikaci řidiče.

BEZ KOMENTÁŘE: Po dálnici D4 se proháněla formuleVideo: Policie ČR

 
Článek

Z komentářů na síti vyplývá, že jezdec ve formuli se na dálnici objevil v sobotu a někteří řidiči jej stačili natočit. Sever auto-mania.cz uvedl, že jde o formuli Dallara GP2, která jezdila závody GP2 Series.

Mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková Novinkám v neděli řekla, že policie k tomuto případu zatím neobdržela informace. Policisté se jím ale budou zabývat.

Foto: Policie ČR

Formule na dálnici D4 v roce 2019

Úřad nepotrestal řidiče formule z dálnice D4. Identifikaci znemožnila helma

Krimi

Poprask způsobila formule na dálnici D4 v září 2019, kdy o případu informovala policie a zveřejnila také video. Policie sdělila, že tato auta nesplňují pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Kromě jiného nemají registrační značku nebo blinkry.

Údajného řidiče policie ztotožnila o dva měsíce později. Jenže k potrestání nedošlo, protože řízení zastavil správní orgán. Ten zadal dokonce antropologický znalecký posudek, ze kterého vyplynulo, že „podklady k přestupku jsou velmi nízké kvality, a není tedy možné spolehlivě hodnotit a porovnávat antropologické znaky nezbytné k identifikaci konkrétní osoby“.

Úředníci proto rozhodli, že není prokázáno, že řídil policií identifikovaný 45letý muž. Ten se k jízdě vyjádřil, ale s tím, že přestupek nespáchal.

Řidiči původně hrozila ve správním řízení pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám