Hlavní obsah

Na Českokrumlovsku se převrátily dvě lodě, vodáky hledaly desítky lidí

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Desítky lidí hledaly ve čtvrtek vodáky na Českokrumlovsku. Nezávisle na sobě se převrátili dva muži v loďce a muž v kánoi. Dvojici zachránili ve vodě na Lipně a muže našli v kempu.

Foto: ZZS Trans Hospital PLUS

Pátrání po vodácích na Lipně.

Článek

Záchranáři a policisté vyjeli kolem půl třetí k nahlášené převrácené lodi na Lipno u chatové oblasti Radslav. Kvůli počasí se tam začaly tvořit vlny, které následně převrátily loďku s 35- a 46letým mužem. Volání o pomoc si všimli rybáři, kteří nasedli do lodě a vyrazili na pomoc.

Do pátrání na hladině se zapojili také vodní záchranáři a hasiči. „Poté byli oba nešťastníci v pořádku dopraveni na břeh, kde se o ně postarali zdravotníci. Naštěstí k žádnému zranění nedošlo. Na záchraně jejich životů se podílelo kolem 20 lidí,“ uvedla mluvčí policie Lenka Pokorná.

Na rozvodněnou Bečvu vyrazili v kanoi, jeden hazard nepřežil

Domácí

Uběhly asi tři hodiny a záchranné složky dostaly další oznámení o převrácené lodi na Vltavě u vodáckého kempu Nahořany. Tentokrát ve vodě skončil 23letý mladík, který jel na kánoi. Od svědků policisté zjistili, že se muž stačil zachytit lodi a odplul s ní po proudu.

Muž vyjel na raftu na rozvodněnou Morávku se dvěma dcerami, mladší nepřežila

Krimi

„Policisté a hasiči se okamžitě pustili do pátrání a krátce před půl osmou večerní hlásili, že hledaného vodáka našli v kempu u Vikinga. Naštěstí i tento příběh měl šťastný konec. V tomto případě se do akce zapojilo 8 osob,“ konstatovala Pokorná.

Policie po deštích upozorňuje, že by se vodáci neměli pouštět do rozbouřených toků. O uplynulém víkendu na několika místech v ČR utonuli čtyři vodáci včetně osmileté dívky, která byla na lodi se svým otcem a sestrou.

Foto: ZZS Trans Hospital PLUS

Pátrání po vodácích na Lipně.

Reklama

Výběr článků

Načítám