Hlavní obsah

Na Slezské Hartě utonul potápěč, přestal mu fungovat dýchací přístroj

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leskovec nad Moravicí

K tragické události došlo v neděli na přehradě Slezská Harta na Bruntálsku. Záchranáři zde byli přivoláni ke skupince potápěčů, kterým selhala technika. Jeden z nich bohužel i přes lékařskou pomoc zemřel.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Záchranáři zasahovali na přehradě Slezská Harta

Článek

Záchranáři zasahovali nedaleko od Leskovce nad Moravicí.

„Skupinka mužů se potápěla v přehradě, přičemž u dvou z nich došlo k technickým obtížím během ponoru pod hladinou. Jeden z mužů byl po vynoření dotažen ke břehu svým kolegou. Došlo u něj k selhání oběhu, a svědkové proto započali se srdeční masáží,“ sdělil v neděli mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Seniora na Bruntálsku desítky minut oživovali, pád ze střechy nepřežil

Krimi

Posádka záchranky v oživovacích pokusech pokračovala a na místo dorazil i vrtulník, který muže v kritickém stavu přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

„Muž bohužel zemřel,“ potvrdila Právu mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Potápěč zachránil kolegu, kterému ve 30 metrech selhalo zařízení

Koktejl

Druhý potápěč jevil po vynoření známky zdravotních obtíží, byl však při vědomí a se záchranáři komunikoval. „Pozemní posádka jej transportovala do Městské nemocnice v Ostravě, a to k další léčbě s možností využití hyperbarické komory,“ dodal Humpl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám