Hlavní obsah

Na Bruntálsku hořela hala s materiálem na výrobu pelet. Hasiči bojovali sedm hodin, škoda čtyři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U požáru haly, ve které byl uložen materiál na výrobu pelet a stroje, zasahovali v úterý hasiči v Dolních Povelicích na Bruntálsku. Škoda se vyšplhala na čtyři miliony korun, příčina požáru je nejasná.

Foto: HZS MSK

Požár haly s uskladněnými stroji a materiálem

Článek

Na místo vyjelo sedm jednotek hasičů v úterý odpoledne. Oheň se z haly rozšířil i na přilehlý seník.

„Během příjezdu prvních jednotek hořelo v hale o rozměrech 20 krát 8 metrů, ve které byly uloženy stroje a materiál na výrobu pelet. Vedle haly hořel i menší seník o rozměrech 2 krát 10 metrů. Na hašení požáru bylo nasazeno celkem šest vodních proudů, z toho dva proudy poskytovaly krytí nakladači, který vyvážel materiál ven z haly,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Hasiči používali také plošinu, z níž hasili plameny na střeše haly. Následně pak rozebírali konstrukci střechy a vyhledávali případná skrytá ohniska.

„Požár se hasičům podařilo uhasit po sedmi hodinách. Po ukončení hasebních prací zůstaly na místě události až do ranních hodin dvě dobrovolné jednotky, které hlídaly požářiště. Hasiči po celou dobu dopravovali vodu k hašení z nedalekého rybníku,“ dodal mluvčí.

Na Třeboňsku hořel kostel. Cennosti se podařilo zachránit

Krimi

Reklama

Související témata:
Dolní Povelice

Výběr článků

Načítám