Hlavní obsah

Na Třeboňsku hořel kostel. Cennosti se podařilo zachránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlum u Třeboně

Několik hasičských jednotek zasahuje u požáru kostela v Chlumu u Třeboně na Jindřichohradecku. Hasiči mají již plameny pod kontrolou a střechu kostela nyní rozebírají.

Požár střechy kostela na náměstí v Chlumu u TřeboněVideo: HZS Jihočeského kraje

 
Článek

„K požáru střechy kostela na náměstí v Chlumu u Třeboně bylo vysláno devět cisteren a dva automobilové žebříky. Požár byl nahlášen v pondělí v 17.55 hodin. Krátce před 19. hodinou hasiči dostali požár pod kontrolu. Nyní rozebírají střešní plášť kostela,“ informují na síti X jihočeští hasiči.

Foto: HZS - Jihočeský kraj

Požár kostela v Chlumu u Třeboně

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinu zatím hasiči neznají. Okolnosti požáru se prošetřují, na místě již pracuje vyšetřovatel. Škoda je předběžně odhadnuta na 15 milionů korun.

Cennosti z kostela se přenáší do prostor, které zajistila starostka obce, aby se předešlo jejich dalšímu poškození během hasebních prací.

Foto: HZS Jihočeský kraj

Požár kostela v Chlumu u Třeboně

„Velké poděkování patří hasičům, kteří uchránili velkou část majetku. Kostel je dominantou našeho městyse a jeden z turistických cílů. V tomto ohledu to pokládáme za velkou tragédii, štěstím je, že uvnitř kostela nikdo nebyl. Nebyla naštěstí žádná mše. Požár viděla paní, která jela kolem autem a zavolala hasiče,“ řekla Novinkám Jitka Bednářová, starostka Chlumu u Třeboně.

Hasiči na místě zřejmě zůstanou až do úterního rána.

Požár domu na Vsetínsku způsobil škodu za tři miliony

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám