Hlavní obsah

Na Boskovicku řádí toulaví psi

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Postrachem chovatelů dobytka na Boskovicku se v poslední době stali dva toulaví psi, kteří útočí na volně se pasoucí stáda. Minulý týden psi zaútočili na ovce u obce Velenov. Po jejich řádění zůstaly čtyři mrtvé ovce, chovateli vznikla škoda asi 60 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Další případ je hlášený z blízké obce Niva, kde psi roztrhali jehně. O víkendu viděli potulné psi místní u Kuniček. Podle svědků útočí dva psi, první z nich má bílou náprsenku, bílý konec ocasu a jedná se zřejmě o křížence německé dogy s dobrmanem. Druhý pes je podobný hovawartovi.

Policisté v souvislosti s útoky žádají o pomoc i veřejnost. „Zejména pokud by někdo věděl, kdo je majitelem psů, nebo je někde zahlédl toulat se v okolí obcí nebo na pastvinách, aby kontaktoval policii na lince 158 nebo policisty z obvodního oddělení v Boskovicích na lince 974 631 730.

Chovatelům dobytka, zejména ovcí a koz, doporučujeme v souvislosti s pohybem toulavých psů na Blanensku, aby si zkontrolovali, zda mají zajištěny výběhy, popřípadě stáda na volných pastvinách častěji kontrolovali,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám