Hlavní obsah

Na Babišově mítinku v Domažlicích se popraly dvě ženy. Udeřila jsem ji v sebeobraně, řekla aktérka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Policie prověřuje incident dvou žen na mítinku Andreje Babiše v Domažlicích. Jedna z nich tam napadla druhou z žen, která pískáním „vítala“ expremiéra.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš dorazil do Domažlic 30. června a na náměstí za ním přišli nejen jeho příznivci, ale také odpůrci.

V jednu chvíli došlo k potyčce mezi dvěma ženami. Petra Vavříková, která chtěla vyjádřit nesouhlas vůči expremiérovi, začala pískat na píšťalku.

To vyprovokovalo Miloslavu Wiesnerovou, matku druhého místostarosty Domažlic Radka Wiesnera (ANO), jež odpůrkyni píšťalku vzala a poté ji udeřila do hlavy.

Na Domažlicku zahynul dvaadvacetiletý motorkář

Krimi

Z videa, které zveřejnili svědci události, je zároveň vidět, že se poté Vavříková zakousla Wisenerové do ruky.

Redakce Práva obě ženy oslovila. Wiesnerová svého činu lituje.

„Mrzí mě to, nemělo se to stát. Udeřila jsem paní v sebeobraně, protože se mi silně zakousla do ruky, když jsem jí sebrala píšťalku. Hrozně to bolelo, byla to podvědomá reakce. Na ruce mám zánět a modřiny,“ řekla Wiesnerová.

Doplnila, že před konfliktem opakovaně Vavříkovou upozornila, aby odešla a nepískala jí do ucha.

„Nejsem příznivkyně Andreje Babiše, jen jsem si ho přišla poslechnout, protože jsem byla zvědavá. Paní mně neustále šermovala před očima, rušila, což mi vadilo,“ dodala Wiesnerová přesto, že je její syn členem hnutí ANO.

Vavříková konflikt hodnotí zcela opačně. Podle jejího názoru mu předcházelo napětí, které na náměstí mezi Babišovými stoupenci panovalo, a stupňující se davová psychóza.

„Atmosféra byla vyhrocená. Paní Wiesnerová se nechala strhnout emocemi, zaútočila na mě a šla mi po krku, proto jsem ji kousla. Tomu předcházelo slovní napadání od její rodiny,“ popsala Vavříková.

Lékaře, který opilý ve službě posílal pacienta za Mengelem, čeká znovu soud

Krimi

Ta video z mítinku následně zveřejnila na twitterovém účtu.

„Vadí mi, že celé události přihlížel místostarosta Domažlic, syn paní Wiesnerové, a vůbec nic neudělal. Vždyť je to politik, který by měl mít morální kredit a měl by společnost spojovat,“ zdůraznila Vavříková.

K záležitosti se vyjádřil také Wiesner, jenž se podílel na organizaci akce.

„Celé se to odehrálo tak rychle, že jsem nestačil nic udělat. Paní Vavříkovou jsem před incidentem několikrát žádal, aby nepískala. Účastníci si na ni stěžovali. Situace mě mrzí,“ uzavřel.

Událostí už se zabývá policie, která v pátek na Twitteru vydala následující vyjádření:

„Totožnost zúčastněných je nám po celou dobu známa, všichni již podali vysvětlení. Nyní probíhá vyhodnocování informací a dalších materiálů. Šetření probíhá zcela standardně, v souladu se zákonem a bez ohledu na osoby zúčastněných.“

Vavříková navíc na Twitteru uvedla, že policie po incidentu odvezla na služebnu jen ji, nikoliv Wiesnerovou.

Podle dobře informovaného zdroje ve chvíli, kdy přijela hlídka policie, se Vavříková sama policistům přihlásila. Ti ji následně odvezli.

Reklama

Výběr článků

Načítám