Hlavní obsah

Myslivec zemřel vedle jelena. Přirozená smrt, řekla k příčinám policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Myslivec, kterého minulý týden našli horští záchranáři mrtvého vedle zabitého jelena na Králickém Sněžníku, zemřel z přirozených příčin. Novinkám to ve středu řekla mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Foto: Horská služba

Mrtvý myslivec ležel vedle jelena.

Článek

„Nejednalo se o násilnou smrt. K úmrtí došlo z přirozených příčin. Bližší podrobnosti ke zdravotnímu stavu nemůžeme zveřejňovat, ale nelze vyloučit různé zdravotní komplikace, které vnímáme jako přirozenou příčinu,“ uvedla Neubauerová. Vyloučit tak nelze například infarkt.

Policie po výsledcích pitvy případ ukončila a odložila.

Myslivec vyrazil spolu s kolegy na čekanou minulé pondělí v oblasti Králického Sněžníku. Po setmění se 67letý nimrod nevrátil na domluvené místo, jeho kamarádi se proto šli podívat na posed, kde však muž nebyl. Telefon nebral. [celá zpráva]

Kolem půlnoci požádali myslivci o pomoc horské záchranáře. Ti o pár hodin později povolali vrtulník s termovizí. Nad ránem na displeji spatřili obraz těla.

Na místě sice zjistili, že obraz patřil zastřelenému jelenovi, myslivec ovšem ležel nedaleko od něj. Jak byl oblečený v zatepleném kabátě a kalhotách, signál jej zachytil slaběji. Muž už nejevil známky života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám