Hlavní obsah

Na Králickém Sněžníku našli mrtvého myslivce, vedle ležel jelen

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrtvého sedmašedesátiletého myslivce nalezli v pondělí vedle zastřeleného jelena záchranáři v oblasti Králického Sněžníku. Muž se ztratil z posedu, na kterém byl na čekané. Do pátrání, o které požádali myslivcovi kolegové, se zapojili členové Horské služby Jeseníky a příslušníci Policie ČR. Právu to řekl náčelník jesenické Horské služby Michal Klimeš.

Foto: Horská služba

Mrtvý myslivec ležel vedle jelena.

Článek

Skupina myslivců vyšla podle Klimeše na čekanou odpoledne s tím, že po setmění lov ukončí.

„Když se jeden z nich na smluvené místo nedostavil, šli se podívat na jemu přidělený posed. Tam ale nebyl a telefon nebral, tak se i potmě pustili do hledání,“ uvedl Klimeš.

Záchranáře o pomoc myslivci požádali kolem půlnoci.

„Dali jsme dohromady záchranný tým a spolu s policisty jsme začali prohledávat možná místa, kde se hledaný mohl nacházet. Část pěšky, část na terénních čtyřkolkách. Pátrání pokračovalo do tří hodin ráno, ale bez výsledku. Pak dorazil policejní vrtulník s termovizí a já jsem s jeho posádkou létal nad horami až do půl páté ráno. V tu dobu jsme zachytili obraz možného těla, takže jsem pátrače na zemi navedl na místo,“ popsal Klimeš.

Foto: Horská služba

Pátrací akce se zúčastnil i vrtulník

V udané lokalitě záchranáři zjistili, že obraz teplého těla patřil jelenovi. Myslivec ležel nedaleko od něj. Jak byl oblečený v zatepleném kabátě a kalhotách, signál jej zachytil slaběji.

Muž už nejevil známky života. „Neměl žádné viditelné poranění, kromě lehce odřené tváře. Když pak dorazil lékař, konstatoval smrt. Pak vše začali vyšetřovat policisté,“ dodal Klimeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám