Hlavní obsah

Myslivec si spletl ženu s divokým prasetem a střelil ji do břicha

– Holešov

Myslivec si o víkendu v Holešově na Kroměřížsku spletl ženu, která právě natírala stromy proti okusování, se zvěří a postřelil ji. Kulka ji zasáhla do oblasti břicha a způsobila jí vážné zranění. Myslivec je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a hrozí mu až čtyři roky vězení. O události informovala v úterý mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmačtyřicetiletý myslivec podle ní uslyšel šramot mezi smrčky, kde si všiml pohybu „něčeho šedivého”. „V domnění, že je kousek od něj divoké prase, vzal svou nabitou zbraň a vystřelil směrem, odkud uslyšel zvuk a viděl pohyb. Vzápětí jej polil studený pot. Po výstřelu totiž z lesa uslyšel lidský výkřik. Okamžitě utíkal na místo, kde uviděl ležet schoulenou ženu v zeleném oblečení, která splývala s lesním porostem a držela se za břicho,” popsala Kozumplíková.

Do lesa viditelně

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Myslivec se snažil devětačtyřicetileté ženě z Holešova poskytnout první pomoc a komunikovat s ní, aby neztratila vědomí. Po chvilce vytočil číslo záchranné služby a policistů, kteří dorazili po pár minutách a střídali se v poskytování první pomoci zraněné ženě až do příjezdu záchranné služby. Podle Kozumplíkové byla žena v nemocnici operována a nyní by již měla být mimo přímé ohrožení života.

Policie varuje obyvatele kraje před dalšími podobnými událostmi. „Apelujeme na návštěvníky lesa a lesní pracovníky, aby do lesa nosili výrazné oblečení jasných barev, případně reflexní doplňky v zájmu ochrany vlastního života i zdraví,” uzavřela Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám