Hlavní obsah

Muži upálili v kleci kočku, video šířili na internetu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video zaznamenávající brutální týrání kočky. Muži natočili svou nechutnou zábavu, při které zavřeli bezmocnou kočku do klece, polili ji hořlavinou a posléze zapálili. Nejbrutálnější scénu samotného upálení redakce Novinek nezveřejňuje.

Článek

Dvojice mužů, kteří hovoří pravděpodobně chorvatštinou, na začátku nahrávky zavírá v bytě zvíře do miniaturní klece, kde se téměř nemůže pohnout. Další záběry jsou pořízené venku na polní cestě.

Tam jeden z mužů, kterému jsou na nahrávce vidět nohy, polévá kočku v kleci neznámou tekutinou, s největší pravděpodobností hořlavinou. V další části pak zvíře zapálí.

Celou scénu sleduje další z mužů, natáčející scénu na videokameru. Ten také nabádá druhého muže k jednotlivým krokům. V jaké zemi se celá děsivá scéna odehrává, není z nahrávky zřejmé.

Nahrávka půl roku na síti

Video pod názvem "Psychopaty a macka" se objevilo na stránkách serveru Čeknito.cz, který působí v Česku a na Slovensku již v březnu letošního roku. Snímek do systému vložil uživatel s nickem Pages666 první březnový den do kategorie šokující, příčemž upozorňoval na brutalitu útočníků.

Tam nahrávka podle svého obsahu skutečně patří. Aby bylo video dílo dokonalé, pod videem se zobrazuje reklama - Doporučujeme: Chovatelství.cz. Video zaznamenalo podle údajů na serveru přibližně 1000 zobrazení, pod ním je diskuze s desítkami příspěvků.

Server provozuje společnost se stejnojmenným názvem a sídlem v Bratislavě. Na stránkách uvádí, že jde o první stránku zabývající se videem na Slovensku, přesto využívá doménu s koncovkou .cz. Firma funguje od roku 2006.

"Dříve jsme žádný podnět k tomuto videu nedostali. Pokud bychom o takovémto videu věděli, určitě bychom ho odstranili. Reagujeme na podněty uživatelů a pak zvážíme, jestli materiály odstraníme z vlastní vůle, nebo upozorníme osobu, která video na server vložila,“ řekl Novinkám Marián Brzobohatý ze společnosti provozující videoserver.

Podobný případ skončil u soudu

Novinky v lednu 2008 upozornily na podobný případ, který se stal o dva roky dříve na Frýdecko-Místecku. Tam skupina opilých mladých lidí trávila část večera sledováním souboje kočky se psem, kterého na bezmocné zvíře poštvali. Kočku předtím opili alkoholem. [celá zpráva]

Vše si natočili na videokameru. Policii se i přes časový odstup od události podařilo postupně vypátrat účastníky akce. Některé z nich bylo možné rozpoznat z videa, které měla policie od začátku vyšetřování k dispozici.

V dubnu loňského roku ukončil Okresní soud ve Frýdku Místku tento případ, když dvacetiletého mladíka odsoudil ke 120 hodinám obecně prospěšných a peněžitému trestu 12 tisíc korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám