Hlavní obsah

Muže z Tachovska soudí za znásilnění dcer, jedna je mentálně postižená

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Jedna dcera je vážně mentálně postižená a druhá s podprůměrným intelektem. Obě žily se svým otcem, který je měl podle obžaloby od jejich čtrnácti let znásilňovat. Třiapadesátiletý muž z Tachovska se začal v pondělí před plzeňským krajským soudem zpovídat z trestných činů znásilnění a soulože mezi příbuznými. Hrozí mu až 12 let vězení.

Soud s mužem obžalovaným ze znásilnění dcer Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Starší z dcer (26) podle žalobců sexuálně zneužil poprvé v roce 2008, kdy nebyla ještě zletilá. Pokračoval pak až do roku 2015, kdy utekla ke svému příteli.

Její o tři roky mladší mentálně postiženou sestru, která se rozumově pohybuje na úrovni čtyřletého dítěte, pak údajně znásilňoval od dubna 2011 až do loňského roku, kdy skončila v ústavu.

„Zneužil bezbrannosti poškozené, která pro svůj mentální hendikep jednání obžalovaného nerozuměla a byla jej jako otce zvyklá poslouchat. Nedokázala mu tak odporovat a dělala to, co jí řekl,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Sexuální tyran z Tachovska si dohodl podmínku. Slíbil léčení

Krimi

Obžalovaný muž před soudem přiznal, že s dcerami měl dlouhodobě intimní styk. „Mohu se zapřísáhnout, že jim bylo už přes patnáct let. Žádná z nich se nebránila. Té starší dceři jsem za to dával peníze a kupoval mobilní telefony. V roce 2017 jsem si ve vesnici našel milenku a s dcerami jsem to stopnul,“ prohlásil muž před soudem.

„K souloži s dcerami došlo vždy, když mě družka naladila na sex a pak se na mě vybodla,” upřesnil obžalovaný.

Policie navrhla obžalovat muže, který na útěku z léčebny znásilnil chlapce

Krimi

Dodal, že postiženou dceru, která je zbavena svéprávnosti, měl svěřenu soudem do péče. „Její matka ji chtěla dát do ústavu. Tak jsem si ji nechal u sebe,“ dodal muž, který je podle znalců slaboduchým jedincem s velmi nízkým IQ.

Před soudem vypovídala také starší z dcer. „Poprvé se to stalo, když otcova přítelkyně odjela do nemocnice. Svlékl mně tepláky i spodní kalhotky, povalil na postel a souložil se mnou. Snažila jsem se bránit, ale chytil mi ruce a nohy. Po vyvrcholení šel do koupelny, za pět minut se vrátil a choval se normálně, jako by se nic nestalo,“ vypověděla dívka.

Otce podle svých slov také několikrát přistihla, jak souloží s mladší sestrou. „Lucka klečela v koupelně a opírala se o vanu. On jí to dělal zezadu. Když mě viděl, oblékl se a odešel,“ uvedla dále poškozená.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám