Hlavní obsah

Ozval se školákovi přes internet a pak i přijel. Muže z Kladna obvinili z obtěžování

Právo, orh

Sokolovští kriminalisté obvinili 53letého muže z Kladna, který podle nich obtěžoval, a nakonec i vyhrožoval nezletilému chlapci. Kontaktovat ho měl o Vánocích na sociální síti prostřednictvím smyšleného profilu, pak si pro něj rovnou přijel v autě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný muž se podle vyšetřovatelů ptal chlapce přes internet na všechno možné z jeho soukromí.

„Také mu měl nabídnout, že za ním přijede a odveze ho ze školy domů, což chlapec okamžitě odmítl,“ popsal v neděli praktiky obviněného mluvčí policie Jakub Kopřiva.

V síti aneb Když 2500 mužů na internetu loví tři dvanáctileté dívky

Film

Muž se podle policie za chlapce ze Sokolovska nakonec skutečně vydal, když přijel k základní škole svým vozem Dacia.

„Když uviděl, že chlapec nastupuje do autobusu, tak ho měl ve svém vozidle následovat. Když chlapec z autobusu na zastávce vystoupil, tak se měl obviněný zaleknout čekajících rodičů ostatních dětí a z místa okamžitě odjet. Před tím ještě stihl z automobilu vyhrožovat nezletilému chlapci zaťatou pěstí,“ upřesnil Kopřiva.

Muž vlekl dívku do auta v Mimoni, pátrání ukončila sebevražda

Krimi

Obviněný údajně rovněž chlapci psal ve večerních hodinách urážlivé esemesky. V nich mu vulgárně nadával a vyhrožoval. Nezletilý chlapec poté doma vše řekl svému otci, který celou věc okamžitě oznámil na policii.

Policisté se případem začali ihned zabývat a po několika hodinách podezřelého muže zadrželi. V případě prokázání viny mu za navazování nedovolených kontaktů s dítětem a nebezpečné vyhrožování hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám