Hlavní obsah

Muže útočníci surově napadli ve chvíli, kdy se miloval s manželkou

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bolestivé a otřesné vzpomínky na poslední milování má muž z Brněnska, který je v současné době v péči lékařů. Útočníci jej začali brutálně bít ve chvíli, kdy byl nejvíce zranitelný. Zcela nahý se totiž zrovna miloval se svou paní. Velmi neobvyklý případ vyšetřuje jihomoravská policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ se stal těsně před nedělní půlnocí v jedné z chatek v oblasti Brněnské přehrady. Dramatický útok, který se tam odehrál, jen náhodou nemá tragický konec,“ uvedla policistka Petra Vedrová.

Do chatky, kterou se souhlasem majitele obývali manželé společně s dalším kamarádem, se neuzamčenými dveřmi dostali dva muži, kteří si s obyvatelem chaty přišli vyřídit účty z předchozí doby.

Muže, který se v tu chvíli zrovna oddával manželským povinnostem, surově napadli pěstmi a nahého jej stáhli z postele a odvlekli do vedlejší místnosti. Tam jejich útok pokračoval a pěsti doplnily kopance do celého těla, dokud poškozený nezůstal bezvládně ležet na zemi.

Hrozí jim deset a dvanáct let

„Útočníci napadenému muži způsobili řadu zlomenin v oblasti obličeje a hlavy, otřes mozku, zlomeninu ruky a další zranění, která si vyžádají několikaměsíční léčení,“ doplnila Vedrová.

Vyšetřovatel oba útočníky obvinil ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. Mladšímu z útočníků - osmadvacetiletému muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na deset let, pětačtyřicetiletému obviněnému pak až dvanáctiletý trest, protože už v minulosti byl pravomocně odsouzen právě pro pokus trestného činu ublížení na zdraví.

Státní zástupce na podnět vyšetřovatele podal návrh na vzetí obou obviněných do vazby a soudce tento návrh akceptoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám