Hlavní obsah

Muže podle obžaloby 18krát bodla nožem, u soudu málem zkolabovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkohol v kombinaci s několika druhy léků, hypnotik a antidepresiv nemůže nikdy vést k dobrému. Děsivý koktejl prášků, piva a vodky vedl minulý rok až k úmrtí dvaašedesátiletého muže z Pardubic. Z jeho smrti je obžalovaná 40letá Iveta Rosenberg. Měla mu zasadit 18 ran nožem, z toho některé i v době, kdy již byl poškozený v klinické smrti. Za to jí hrozí tři až deset let vězení.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaná Iveta Rosenberg při příchodu do soudní síně.

Článek

Žena však není obžalovaná z vraždy, ale z trestného činu opilství. Svou vinu ale odmítá. Ještě dříve, než hlavní líčení ve čtvrtek u Krajského soudu v Pardubicích začalo, navíc obžalovaná vznesla žádost o změnu obhájkyně ex offo. Soud však její počínání vyhodnotil jako obstrukci a líčení začalo. Zhruba po hodině muselo být opět přerušeno, protože obžalovaná dostala panickou ataku a málem zkolabovala.

K tragické události došlo loni v říjnu v jednom z panelových domů v pardubických Polabinách. Iveta Rosenberg podle obžaloby přišla do bytu poškozeného údajně pro své věci. Předtím se ale pohádala se svým přítelem, u kterého bydlela, proto se neměla kam vrátit. A tak zůstala přes noc.

Společné popíjení alkoholu ale rovněž skončilo hádkou a sexuálními ataky poškozeného vůči obžalované. Slovně a poté fyzicky ji napadal, osahával na prsou a intimních partiích, bránil jí v odchodu z bytu. V té chvíli se už obžalovaná nacházela ve stavu nepříčetnosti, nedokázala ovládat své jednání, což podle spisu způsobila právě kombinace alkoholu a léků.

Recidivista střelil ženu v olomoucké herně do hlavy. Soud mu potvrdil doživotí

Krimi

„Z kuchyňské linky vzala blíže nezjištěný kuchyňský nůž s čepelí o šíři asi tři centimetry a délce alespoň patnáct centimetrů, kterým poškozeného opakovaně bodla do oblasti hrudníku a horních končetin, kdy tímto jednáním poškozenému způsobila osmnáct bodných ran v dolní části hrudníku, na obou horních končetinách, svědčících pro obranu před útokem, a dále bodné rány v oblasti břicha a dolních končetin, ke kterým došlo až po klinické smrti poškozeného,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Tajemný Oleg

„Nadával, že jsem děvka a kurva, řekla jsem mu, ať mi nenadává, začal mě omakávat. Věděl, že jsem se s přítelem pohádala a nemám kam jít,“ řekla policii v přípravném řízení Rosenberg, která u soudu odmítla vypovídat.

Během tohoto výslechu uvedla, že si naposledy uvědomovala, že má v ruce nůž a bodla jím poškozeného. Pak už si prý nepamatuje nic. Při druhém výslechu to popřela, naopak si vzpomněla na přítomnost jakéhosi Bělorusa Olega, který prý do bytu během večera přišel a zřejmě by tak podle ní měl být pachatelem.

I když svobodná a bezdětná žena nebyla nikdy trestně stíhaná, už dříve napadla nožem bývalého přítele. Také toho stávajícího bodla několik dní před činem. Naopak sama byla podle své výpovědi bitá už v dětství nevlastním otcem a násilničtí vůči ní bývali i její partneři.

Hlavní líčení má v Pardubicích pokračovat v pátek.

Kojenec zemřel v Jihlavě po úderu do hlavy, obviněnou ženu poslal soud do vazby

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám