Hlavní obsah

Muže na motorce s papírovou značkou zradil obrubník. Honičku po Praze policie natočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kradená motorka, místo registrační značky cár papíru, zákaz řízení a pervitin s marihuanou. Takto „vybaveného“ řidiče pronásledovali policisté v Praze. Motorkář se nakonec zastavil poté, kdy vrazil do obrubníku.

Honička s motorkářem v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z pátku minulého týdne ve středu informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Policejní hlídka si podezřelého motorkáře všimla v Liberecké ulici v Praze 7.

Měl na sebe upozornit stylem jízdy, o co přesně se jednalo, mluvčí nezmínil. K požadavku zastavení ale policistům stačil fakt, že na stroji byla registrační značka vytisknutá na běžném papíru.

Motorkář ale zastavit nehodlal a ujížděl mezi auty v kolonách, svištěl i křižovatkami na červenou, policisty měl však stále v patách.

Řidič v Praze se snažil ujet policistům. Zastavili ho PIT manévrem

Krimi

„V ulici Trojská najel na obrubník chodníku a přitom neudržel motocykl a položil ho na zem. Policisté proti motorkáři ihned zakročili a za použití donucovacích prostředků jej zadrželi,“ uvedl Hrdina.

Následná kontrola ukázala, že se jednalo o 29letého muže s úředními zákazy řízení do roku 2025.

Kradená motorka

„Motocykl, na kterém ujížděl, prý koupil za zlomek jeho ceny a přitom na první pohled bylo patrné, že spínací skříňka k motorce vůbec nepatřila. Po dalším několikaminutovém zkoumání původu motorky policisté zjistili jejího pravého majitele, který se až od nich dozvěděl, že mu byla odcizena,“ sdělil mluvčí.

Pronásledovaný řidič najížděl na chodník, lidé uskakovali. Honičku v Praze zachytila kamera

Krimi

Policie u muže ještě našla marihuanu a povzbuzující drogu pervitin, které navíc odhalil orientační test na drogy i v jeho těle. Následné vyšetření u lékaře ale odmítl.

„Zadržený muž je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Foto: Policie ČR

Honička s motorkářem v Praze

Motorkář s policií v patách jako blázen najížděl do cesty autům v protisměru na Uherskohradišťsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám