Hlavní obsah

Řidič v Praze se snažil ujet policistům. Zastavili ho PIT manévrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli kolem poledne se v Praze 9 odehrála honička mezi policisty a řidičem, který odmítl při silniční kontrole zastavit a snažil se ujet. Během toho ohrozil chodce a cyklisty, nikoho ale nezranil. Policisté ho nakonec zastavili tzv. PIT manévrem.

Policisté pronásledovali autoVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Řidiče nezastavil ani policejní zátaras a ani varovný výstřel. Pronásledování ukončil až PIT manévr (tzv. přesná technika znehybnění, při níž policisté lehce narazí do zadní části pronásledovaného auta, čímž ho otočí a zpomalí – pozn. red.) policistů z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu. Z havarovaného auta se ještě řidič pokusil utéci, proto byl proti němu použit taser a následně byl zadržen,“ popsal Novinkám situaci mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle zdrojů aktu.cz se jednalo o řidiče, který je pro policii už známou osobou. V autě měl mít spolujezdkyni, jež utrpěla lehká zranění.

„Řidič má vyslovený zákaz řízení všech vozidel a odmítl se podrobit testu na drogy,“ dodal Daněk.

Foto: Aktu.cz

Řidič v Praze 9 se snažil ujet policistům. Zastavili ho až taserem

„Řidič se snažil ujet i po cyklostezce u obce Nedvězí, kde svou bezohlednou jízdou ohrozil chodce a cyklisty. Prosíme všechny, kteří jím byli ohroženi, aby se ozvali na linku 158. Případ je prověřován pro trestný čin obecné ohrožení a jejich svědectví může být důležité,“ požádal mluvčí.

Policie ČR: Školíme se na PIT manévr – neboli násilné zastavení vozidlaVideo: Policie ČR

Před klubem na pražském Hlávkově mostě byl v noci zabit muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám