Hlavní obsah

Muže, který střílel brokovnicí, vyšetřují pro vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Muž, který v pondělí večer postřelil padesátiletého muže z Loučky u Lipníku nad Bečvou, je podezřelý z pokusu o vraždu. Kromě tohoto podezření vyšetřuje policie případ také pro trestný čin poškozování cizí věci, nedovolené ozbrojování a porušování domovní svobody. Postřelený muž se musel podrobit náročné operaci a jeho zranění označili lékaři jako těžké.

Článek

"Muž se nejprve zmocnil brokovnice svého otce a začal v obci Podhoří bezdůvodně střílet kolem sebe. Pak odjel do nedaleké Loučky, kde zastavil u jednoho z domů a zazvonil na jeho padesátiletého majitele," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Následovala slovní rozepře, po které odešel muž zpět ke svému vozidlu, ze kterého vyndal brokovnici. "Několikrát pak ze zbraně vystřelil směrem ke vchodovým dveřím rodinného domku. Pak se otočil k vedlejšímu domu, odkud přiběhli místní lidé. Těm vyhrožoval, že pokud nezalezou zpět domů, tak je postřílí," doplnila k dramatické situaci policejní mluvčí.

Mezitím utekl napadený muž s rodinou na zahradu svého domu. Při útoku utrpěl tříštivou zlomeninu pravé ruky a střelná poranění na těle. V nemocnici se musel podrobit čtyřhodinové operaci a jeho stav je vážný.

Agresivní útočník se však vydal do jejich domu, kde demoloval zařízení bytu. Rozlícený muž neváhal vystřelit ani na policejní hlídku, která na místo přijela. Při tomto útoku byl zraněn policista, kterého brok zasáhl do břicha.

"Z domu útočník nejdříve odmítal vyjít, ale po rozhovoru s přivolaným policejním vyjednávačem ze zásahové jednotky vyšel z domu, kde byl za pomoci chvatů zpacifikován," popsala závěr akce Bednarčíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám