Hlavní obsah

Muž znásilnil a oplodnil 17letou postiženou vnučku své partnerky

Právo, fre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie podezírá dvaašedesátiletého muže, že zneužil bezmocnosti a postižení sedmnáctileté dívky upoutané na invalidní vozík a loni v září při procházce poblíž zdravotnického zařízení na Ostravsku ji znásilnil. Vnučku své 57leté přítelkyně vyzvedl z ústavu s tím, že ji vezme na procházku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ostravská policie ukončila prověřování znásilněné nezletilé dívky.

Článek

„Muž ji měl vyzvednout na pár hodin z ústavu. Využil zdravotního stavu dívky a na blíže nestanoveném místě v lese na Ostravsku ji znásilnil,“ řekla Právu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, podle které dívka nebyla schopna fyzického odporu.

Matka dívky si po čase všimla, že dcera nedostala menstruaci. Vzala ji tedy k lékaři na prohlídku. „Lékař zjistil, že je dívka těhotná,“ dodala Holčáková. Dívka pak byla vyslýchána s ohledem na svůj zdravotní stav a duševní postižení za přítomností znalců a ve speciální místnosti. Musela také podstoupit interrupci.

Vyšetřování muže uzavřeli policisté již loni a sdělili mu obvinění z trestného činu znásilnění. Podle starého trestního řádu by mu hrozil trest odnětí svobody od 3 do 10 let. Jeho čin však bude ještě překvalifikován podle nového trestního řádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám