Hlavní obsah

Muž ze Šumperska nepoznal falešné stránky České pošty a přišel o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekával zásilku a měl potíže s jejím doručením. V té souvislosti na podvržených stránkách České pošty vyplnil všechny údaje ke své osobě a platební kartě. Zásilky se čtyřiatřicetiletý muž ze Šumperska nedočkal, a ještě ho podvodník připravil o tisíce. Policie teď po něm pátrá. Bude-li dopaden, hrozí mu až osm let za mřížemi. Novinky o tom informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Česká pošta

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle něj na šumperské policisty obrátil s tím, že byl podveden a přišel o 17 tisíc korun. Na konci března mu přišla SMS zpráva o nemožnosti doručení zásilky z důvodu neúplné nebo nejasné adresy.

Vzhledem k tomu, že skutečně očekával zásilku, klikl na přiložený odkaz ve zprávě. Nato se dostal se na podvržené stránky České pošty, o kterých se domníval, že jsou pravé.

„V nich pak vyplnil všechny požadované údaje ke své osobě i platební kartě včetně doby platnosti a autorizačního kódu. Přepsal do nich i šestimístný kód, který mu přišel z banky. Neznámý pachatel pak z účtu poškozeného prostřednictvím platební karty provedl čtyři zahraniční platby,“ konstatoval mluvčí.

Balíček čeká na doručení, podvodníci se snaží napálit důvěřivce

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám